Hegmanné Nemes Sára államtitkár az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyek bizottságának (EP ECON) tagjaival találkozott 2010. november 19-én, Budapesten. A megbeszélésen a képviselők tájékoztatást kaptak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Támogatásokat Vizsgáló Iroda munkájáról és a magyar uniós elnökségi felkészülésről.

A résztvevők áttekintették a magyarországi támogatásnyújtási politika versenyjogi felügyeletének fejlődését, elsősorban a strukturális alapok felhasználása terén. A magyar fél bemutatta a kis- és középvállalkozások helyzetbe hozása érdekében megtett és tervezett kormányzati intézkedéseket, az Új Széchenyi Terv előkészítéséhez kapcsolódó állami támogatási feladatokat. A tárgyalópartnerek foglalkoztak a közeljövőben esedékes uniós jogalkotási eljárásokkal is.

„Az állami támogatáspolitika meghatározó céljai a hazai kis- és középvállalkozások megerősítése, a munkahelyteremtés, a területi különbségek csökkentése és a gazdasági-pénzügyi válság következményeinek enyhítése” – mondta el a találkozón Hegmanné Nemes Sára államtitkár.

A kétnapos magyarországi látogatásra érkezett szakbizottsági küldöttség a magyar gazdasági és pénzügyi élet meghatározó kormányzati, intézményi és vállalati vezetőivel találkozott 2010. november 18-19-én.