A televíziós közönségméréssel foglalkozó Nielsen adatai szerint a legnagyobb nemzeti ünnepünket megelőző nap délutánján a hat órakor kezdődő RTL Klub Híradó érte el a legmagasabb nézettséget, 15,8 százalékot. A hírműsort követő programjaikat – A Szépség és a Szörnyeteg musicalváltozatát, majd a magyar akcióvígjátékot, a Pesti balhét már jóval kevesebben, valamivel 10 százalék fölött nézték – olvasható az Index cikkében.

Hirdetés

A Nielsen által vizsgált 18–50 éves korosztályban este kilenc és tizenegy óra között Kálomista Gábor és Helmeczy Dorottya producerek thrillere, a már készültekor Gyurcsány-filmjeként emlegetett 

Elk*rtuk – jóval megelőzve a konkurens csatornák aktuális kínálatát – 15,4 százalékos nézettséget produkált.

Ebben az időszakban a Prime-on a Bridget Jones babát vár, a Mozi+ csatornán a Központi hírszerzés című amerikai akcióvígjátékot adták. Ezeket a filmeket csaknem öt százalékkal kevesebb néző választotta, mint Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének és az MTV-székház véres ostromának politikai hátteréről készült filmes fikciót.

Korábban írtuk

A TV2-n az Elk*rtukat a John Wick követte, ám Keanu Reeves szórakoztató vérfürdőjével este tizenegy után már csak a nézők 6,5 százalékát tartotta meg a csatorna.

A főműsoridős győzelemnek is köszönhetően március 14-én az este hat és tizenegy óra közötti idősávot a TV2 nyerte 12,9 százalékos közönségaránnyal. Második helyen az RTL Klub végzett, a csatorna műsorait az adott időszakban a nézők 9,6 százaléka választotta – olvasható az Index oldalán.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.