Fotó: facebook.com/Koronavírus tájékoztató oldal
Hirdetés

A veszélyhelyzet megszüntetése után csütörtöktől már nem jelentkezik többet az Operatív Törzs napi tájékoztatója. A Kormányinfó heti sajtótájékoztatói ugyanakkor folytatódnak, és mostantól újra az újságírók személyes részvételével tartják meg ezeket. A koronavírussal kapcsolatos kormányzati döntésekről és fontos tudnivalókról a Kormányinfók mellett továbbra is a koronavirus.gov.hu portál ad folyamatos és részletes tájékoztatást.

A járványügyi veszélyhelyzet három hónapja alatt az egészségügyi krízis sikeres kezeléséhez jelentős részben hozzájárult az Operatív Törzs napi tájékoztatója is. A legtöbbször Müller Cecília tiszti főorvos, Lakatos Tibor ezredes és Gál Kristóf által megtartott esemény a magyar családok mindennapi életének fontos részévé vált a járványveszélyes időszakban.

A kormány tagjai és az operatív törzs szakemberei ugyanakkor számos politikai indíttatású, ízléstelen és kifejezetten személyeskedő, sértő hangvételű támadásban részesültek a balliberális politikai oldal képviselőitől. Ezek a támadások alapvetően arra vezethetőek vissza, hogy a koronavírus-járvány alatt is beigazolódott, nincs olyan krízis, amikor a magyarországi ellenzékre az ország számíthatna – mondta el demokrata.hu megkeresésére Szolomayer Balázs.

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint ugyanis a baloldali pártok a pandémia alatt sem voltak hajlandóak legalább időlegesen félretenni hatalmi érdekeiket, mindent megtettek annak érdekében, hogy a kormány minden egyes intézkedését elgáncsolják és hiteltelenítsék. 

Ezen tevékenységük alól nem jelentett kivételt az Operatív Törzs munkája sem, mely testületet éppen szakmai mivolta miatt vették támadás alá. Holott az Operatív Törzs és Müller Cecília emberfeletti teljesítményt nyújtott, mivel különböző folyamatokat kellett összehangolniuk úgy, hogy hasonló világjárványra korábban még nem volt példa, illetve kialakult protokollrendszer. Az elemző szerint fontos kiemelni, hogy a liberális sajtó és értelmiségi holdudvar élen járt az Operatív Törzs elleni támadássorozat levezénylésében, sőt több esetben azt lehetett látni, hogy a média képes volt rákényszeríteni akaratát a baloldal pártjaira, dróton rángatva ezen szervezeteket.

Korábban írtuk

Az is egy új jelenség ugyanakkor, hogy a balliberális oldal pártjai a járványhelyzetben jól láthatóan felzárkóztak az álhírek gyártásában a saját médiájukhoz – mondta Szolomayer Balázs, hozzátéve, az MSZP-s politikusok által megrendezett álmentőápolós videó botránya teljesen világossá tette azt is, hogyan is készül az ellenzéki tervasztalokon a „fake news”.

Sikertelenségüket semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a szocialista párt és a Párbeszéd nevű társutasa – több közvélemény-kutatás szerint – együtt sem érnék el a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, ha most lennének a választások. Eközben viszont a Fidesz-KDNP támogatottsága továbbra is kiemelkedően magasnak mondható, különösen, ha azt nézzük, hogy a parlamenti ciklus felénél járunk – tette hozzá az Alapjogokért Központ vezető elemzője.