Fotó: szekelyhon.ro/Pinti Attila
Hirdetés

„Meggyőződésem, hogy amit az ellenzék képvisel, az ostobaság. Először is, teljesen nyilvánvaló, hogy a gyűlölet csak nagyon kevés ideig tud kovásza lenni bármilyen együttműködésnek. Másrészt érdemes megfigyelni, mi történt az elmúlt időszakban. Összefogásról beszéltek a 2018-as országgyűlési választásokon, kétharmad lett belőle, összefogásról beszéltek, mint csodaszerről az EP-választásokon, 53 százalékos többség lett belőle. Most harmadjára is az összefogás a csodafegyverük, hátha egyszer bejön. Azt kívánom nekik, hogy ennél jobb ötletük sohase legyen„ – idézi Kósa Lajost a cikk.

Bagdy Gábor szerint az ”a törekvés, hogy előválasztással próbálunk találni valakit, aki képviseli mindazt, ami az Orbán-kormány elleni törekvéseket tükrözi, s majd erre építve megbuktatjuk a kormányt 2022-ben, kicsit álomszerű gondolat. Azt azonban mindenki látja, hogy a város az utóbbi kilenc évben drámai módon fejlődött, az eredmények azt mutatják, hogy a Tarlós István vezette városvezetés jól működik. Pusztán az előbb említett cél miatt leváltani, és egy káoszt okozni a városban, felelőtlenség lenne„.

Kovács Péter pedig azt említette, hogy szerinte az ellenzék húsz évvel le van maradva: „Nem veszik észre, hogy az elmúlt években építkezés zajlik. Ők azt gondolják, hogy van ezzel szemben alternatívájuk. Ez azonban kimerül abban, hogy ez nem jó, de azt már nem tudják megmondani, mit tudnának nyújtani helyette. Egy hamis világban élnek. Kreáltak maguknak egy ellenségképet, ez Orbán Viktor és a Fidesz, aki szerintük különböző képzelt rossz tulajdonságokkal rendelkezik. Ebből az alapkövetkeztetésből indulnak ki, de mivel ez helytelen, nyilvánvalóan a megoldásuk is az lesz” – állította.

A panelbeszélgetésről szóló teljes beszámolót erre a linkre kattintva olvashatják el a szekelyhon.ro hírportálon.