A Fidesz szerint az ellenzéki pártok nőnapi üzenetei csak üres beszédek, mivel az ellenzék „kiáll egy nőbántalmazó mellett” és együtt ünnepel vele.
 

Fotó: MTI, archív


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Ezt a nagyobbik kormánypárt Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd és Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje, valamint az MSZP nőnapi nyilatkozataira reagálva közölte csütörtökön az MTI-vel.
    
Karácsony Gergely a nap folyamán, sajtótájékoztatón azt mondta: miniszterelnökként ratifikálná az isztambuli egyezményt, valamint garantálná a nők és férfiak egyenlő bérezését. Az eseményen Gurmai Zita, az MSZP országos elnökségének tagja azt mondta, amíg az ország miniszterelnökét Orbán Viktornak hívják, a női esélyegyenlőség ügye nem halad előre.
    
Az LMP ugyancsak csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján az hangzott el: Magyarországot élhetőbb hellyé kell tenni a nők számára. 
    
A Fidesz közleményében az áll: az ellenzéki pártok valójában annyira becsülik a nőket, hogy közülük senki sem ítélte el és szólította fel lemondásra Juhász Pétert, az Együtt elnökét és országgyűlési képviselőjelöltjét, aki „bántalmazta élettársát és terrorizálta családját”. 
    
Úgy folytatták: sőt, Karácsony Gergelytől kezdve a szocialistákon át Gyurcsány Ferencig, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökéig együtt ünnepelnek vele.

(MTI)