Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője és Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak, miután leadták szavazataikat a budapesti Áldás utcai Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson 2022. április 3-án. MTI/Szigetváry Zsolt
Hirdetés

Rejtélyes kampányforrást tüntetett fel a Magyar Közlönyben megjelent beszámolójában a Demokratikus Koalíció (DK). Eszerint Gyurcsány Ferenc pártja összesen 322 millió forintot költött a kampányra, amiből csupán 37,8 millió volt állami támogatás, 35 millió pedig egyéb saját forrás.

A DK kampányköltéseinek alapjául szolgáló, fennmaradó 250 millió forintról Gyurcsányék mindössze annyit közöltek, hogy az „a K&H-nál vezetett bankszámlára befolyt összegből” származott. Mindez azért is érdekes, mert Gyurcsány napokban közzétett vagyonnyilatkozatából kiderült, hogy az értékpapír-megtakarításai éppen a választás évében csappantak meg százmilliókkal.

Bármi is azonban a titokzatos negyedmilliárd forintos tétel eredete, Gyurcsány Ferenc és pártja többszörösen kapja azt vissza. Korábban lapunk is írt arról, hogy becslések szerint a DK 400 millió forinttal több állami támogatást kap majd az eddigiekhez képest a frakciója után. Gyurcsányék előző ciklusban 64 millió forintos havi parlamenti büdzséje 97 millióra hízik, ami éves szinten majdnem 1,2 milliárd forintot jelent.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk