A Jobbik már 2010-ben figyelmeztetett arra, hogy a budapesti és a nagyvárosi albérletárak elszabadulnak, és olyan lakhatási krízis alakul ki, amelyben a magyar fiatalok szinte képtelenek az önálló otthon megteremtésére, a kormány azonban jól látható módon semmit nem csinált – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Hirdetés

Z. Kárpát Dániel közölte, pártja szerint azzal, hogy az Airbnb központi szabályozása nem következik be, a kormány egy újabb szabályozatlan helyzetet alakít ki.

A Jobbik nem az Airbnb betiltásában, hanem annak szabályozásában érdekelt. „Mindig a közteherviselés elve mozgat minket, valamint az, hogy a lakosságra háruló, elképesztő negatív gazdasági hatásokat (…) ellensúlyozzuk” – mondta Z. Kárpát Dániel.

A Jobbik szerint tömeges bérlakásépítésre, lakhatási támogatási rendszerre van szükség. A párt elszánt a pusztán befektetési célú külföldi ingatlanvásárlások visszaszorításában is. Továbbá javaslatuk szerint a 30 év alatti, hallgatói jogviszonnyal rendelkező magyar fiatalok számára kiadott ingatlanok esetében teljes adómentességet biztosítanának – sorolta.

Korábban írtuk

Kormányzati elszántság nélkül, „az eddig tapasztalható kormányzati tötymörgéssel” nem sok jóra számíthatnak a magyar fiatalok – hangoztatta a képviselő.

A Lánchíd felújításával kapcsolatos kérdésre válaszolva a politikus arról beszélt: a kormánynak először be kellene fejeznie a „bosszúhadjáratát”, és szerinte kissé inkorrekt a felújítás számonkérése a rövid ideje hivatalban lévő új városvezetésen. Z. Kárpát Dániel szomorúnak nevezte, hogy Tarlós István főpolgármestersége idején nem újították fel a hidat.

A kormány biztosítsa a szükséges forrásokat, és követelje meg a fővárosi önkormányzattól a kötelezően ellátandó feladatainak elvégzését! – tette hozzá.