A választási kampány a véghajrájához érkezett. Bár eddig is több meglepetésben volt részünk, mégis pofátlan az a fegyverarzenál, amit a szocialisták felvonultatnak – nyomatékosította a fideszes politikus. Hozzátette: nagyon fontos, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a csalásokra.

György István saját választókerületéből vett példán mutatta be a helyzet súlyosságát: elmondta, hogy szavazókörzetében az első fordulóban 49,64 százalékot szerzett, 97 darab szavazat hiányzott csak az első fordulós győzelemhez. A szocialisták most telefonon hívogatják a kerület lakosait azzal, hogy a fideszes jelölt már bejutott, így a második fordulóban a szocialista jelöltet támogassák. Azt mondják, hogy a szavazatok újraszámolása után mégis „meglett” a szükséges számú szavazat, vagy azt, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje listán már bejutott a parlamentbe, így felesleges rá szavazni – magyarázta György István.

A politikus felhívta a figyelmet: ez nem csak kőbányai eset, több dél-pesti körzetből is értesültek hasonló telefonhívásokról.

A második fordulóban még 57 mandátum sorsa dől el. Arra kérjük az embereket, hogy alaposan tájékozódjanak, ne higgyenek az ilyen, vagy ehhez hasonló átveréseknek és feltétlenül menjenek el szavazni – húzta alá a fideszes képviselő. Ez a választás még nem dőlt el: nem mindegy, mekkora lesz az új kormány felhatalmazása, mekkora lesz a nemzeti egység. A második fordulóval dől majd el, hogy Magyarország milyen gyorsan, milyen eredményesen fog tudni kilábalni jelenlegi siralmas helyzetéből.

A nemzeti egységnek egyetlen ellensége van: a Magyar Szocialista Párt. A Fidesz elutasítja, hogy ilyen, és ehhez hasonló trükkökkel, csalással vegyék el az emberektől a szabad választás jogát – hangsúlyozta György István. Kérjük a választópolgárokat, ne üljenek fel a szocialisták átveréseinek, és menjenek el szavazni a második fordulóban is – nyomatékosította a politikus.

(fidesz.hu)