A felszólalók különösen a gazdasági növekedésre, a pénzügyi stabilitás megerősítésére, a munkahelyteremtése és a versenyképesség fokozására irányuló elképzeléseiről fejezték ki támogatásukat a soros elnökség felé. Számos képviselő dicsérte az Európai Roma Stratégia kialakításával és Horvátország csatlakozási folyamatának mielőbbi lezárásával kapcsolatos elnökségi törekvéseket. A vitában több képviselő, többek között Martin Schulz szocialista frakcióvezető is megnyugtatónak nevezte, hogy a magyar kormány stabil belpolitikai támogatással rendelkezik, így elkerülhetőek a múltban több elnökség esetén begyűrűző belpolitikai válságok. A magyar néppárti képviselőcsoport szerint az elnökségi programmal kapcsolatos hozzászólások egyértelműen demonstrálják az Európai Parlament támogatását az „Erős Európa” program végrehajtása iránt. Ez a támogatás siker Magyarországnak és siker Európának is.

A magyar néppárti képviselőcsoport ismételten visszautasítja a vitában a médiatörvénnyel kapcsolatban felhozott és már több alkalommal megcáfolt alaptalan vádakat. A megalapozatlan vádaskodás ugyanis az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú ügyek alaposabb megtárgyalását akadályozták.

A magyar néppárti képviselőcsoport üdvözli, hogy a plenáris ülésen józan, és Európa jövőjét középpontba helyező vita alakult ki. A felszólalók többsége által tanúsított magatartás egyértelmű jele annak, hogy az Európai Parlament együttműködő partnere kíván lenni a magyar elnökségnek, összhangban a soros elnökség Parlament-barát hozzáállásával.

A magyar néppárti képviselőcsoportot büszkeséggel tölti el, hogy a vitában Kósa Ádám, az Európai Parlament első siket képviselője, Járóka Lívia, az EP egyetlen roma származású képviselője, valamint Tőkés László erdélyi magyar képviselő, a magyar néppárti képviselőcsoport tiszteletbeli elnöke is felszólalhatott.

A képviselőcsoport hiszi, hogy egy erős Európa megteremtése, a kontinens és Magyarország felemelkedését hozza. Bíznak a magyar soros elnökség és az „Erős Európa” sikerében.