Új párt jelenhet meg az ellenzéki térfélen, miután Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt: volt szó arról, hogy Hadházy Ákossal pártot alapítanak. A Magyar Nemzet érdeklődésére Márki-Zay megerősítette: valóban beszélgetnek Hadházyval erről. Kerestük Hadházy Ákost, hogy megtudjuk: ő is lehetségesnek tartja-e egy közös párt megalapítását, de lapzártánkig nem kaptunk választ a politikustól.

Hirdetés

Megjegyzendő, hogy amikor májusban Márki-Zay először szóba hozta az új politikai formáció lehetőségét, Hadházy Ákos egy Facebook-posztban jelezte: nem csatlakozik politikus kollégája frissen alapított pártjához.

A hódmezővásárhelyi városvezető lapunknak elmondta, hogy a 2024-es európai parlamenti választáson – amit egy napon fognak tartani az önkormányzati választással – már elindulhatnak. Mint fogalmazott, „esélyes, hogy lesz egy nem tolvaj konzervatív párt”. Továbbá Márki-Zay Péter kérdésünkre közölte azt is, hogy a hiteles ellenzéki szereplők közül bárkivel együttműködnek, aki leváltaná a kormányt, egyedül a Demokratikus Koalícióval kizárt ez a kooperáció.

A teljes cikk IDE kattintva tekinthető meg.

Korábban írtuk