A Fidesz szerint a „migránspárti európai baloldal” azért támad, mert a Fidesz a bevándorlás útjában áll.

A nagyobbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében Josef Weidenholzer, a szociáldemokrata EP-frakció alelnökének nyilatkozatára reagált.

Az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának alelnöke szerdán Brüsszelben arról beszélt, a magyar kormány kedden benyújtott „Stop Soros” törvényjavaslata „támadást jelent az európai uniós értékek ellen”, és egyúttal a Fidesz kizárására szólította fel az Európai Néppártot (EPP).

A Fidesz erre reagálva kiemelte: a „migránspárti brüsszeli baloldal elsőként ugrik a Soros-hálózat védelmére”. Azt írták: Josef Weidenholzer is egyike azon baloldali migránspárti politikusoknak, akit „Soros György megbízható szövetségeseként tartanak számon”, és aki határozottan kiállt a kötelező betelepítési kvóta mellett.

A kormánypárt úgy véli, most azért támadják a Fideszt és a Stop Soros törvénycsomagot mert az illegális migráció útjában állnak. Ők ugyanis – a Fidesz szerint – minél több migránst akarnak behozni Európába, míg a Fidesz meg akarja védeni az országot a bevándorlástól és a bevándorlás szervezőitől.