Dobrev Klára szerint az Európai Egyesült Államok hamarabb megvalósul, mint sokan gondolnák.

Már Macron is európai minimálbérről beszél.Az Európai Egyesült Államok hamarabb megvalósul, mint sokan gondolnák.Oszd meg, ha úgy gondold, hogy Magyarország nem maradhat ki belőle!

Gepostet von Dobrev Klára am Dienstag, 5. März 2019

Facebook-oldalán kedden egy élő videóban osztotta meg gondolatait a DK EP-listavezetője.

A Fidesz szerint az Európai Egyesült Államok eszméje csak egy lázálom. Szerintük az az Európa, ami európai minimálbért, európai minimálnyugdíjat vagy európai családi pótlékot fizet állampolgárainak, megvalósíthatatlan. Ehhez képest mit látunk? Tegnap Emmanuel Macron, a francia köztársaság elnöke éppen erről beszélt többek között. Arról, hogy európai minmálbérre van szükség. Európa egyik legbefolyásosabb vezetője ebben a kérdésben ugyanazt képviseli, amit én

– mondja büszkén Dobrev Klára. Ahogyan mi is beszámoltunk róla, a mérsékelten népszerű Emmanuel Macron Európa állampolgáraihoz fordult egy cikkel, amelyben kifejtette vízióit. 

Biztos vagyok benne, hogy az Európai Egyesült Államok meg fog valósulni, hamarabb, mint azt sokan gondolnák. A nagyon nagy kérdés inkább az, hogy mi, magyarok benne leszünk-e ebben az erős Európában

– teszi fel a kérdést a DK listavezetője. Gyurcsány Ferenc felesége elmondja, ő minden erejével az Európai Egyesült Államok eszméjéért fog dolgozni, és lefesti a közelgő Kánaánt: 

Én hiszek abban, hogy erős Európa gazdagabb és élhetőbb Magyarországot jelent. Tisztességesebb megélhetést a magyar dolgozóknak, több lehetőséget a magyar gyerekeknek, emberibb életet a magyar nyugdíjasoknak. Ez az Európai Egyesült Államok eszméje. És ezen fogok dolgozni minden erőmmel. És azon, hogy mi, magyarok semmiféleképpen ne maradhassunk ki belőle.