Fabiny Tamás, az MEE elnök-püspöke, Kondor Péter és Szemerei János püspökök közös levelükben azt írták: 2021 böjti időszakában egyre növekvő reménységgel várták a találkozás lehetőségét. A jelenlegi súlyos járványügyi helyzetben mégis azt javasolják a gyülekezeteknek, hogy virágvasárnapig ne tartsanak személyes jelenléttel istentiszteletet, sem hétközi gyülekezeti alkalmat.

Hirdetés

Az ajánlás hétfőn lép érvénybe, a püspöki tanács fokozott elővigyázatosságra kéri azokat a gyülekezeteket, ahol most vasárnap még megtartják az istentiszteleteket.

A püspökök reményüket fejezték ki, hogy mivel az oltás folyamata felgyorsult, hamarosan újra együtt lehetnek a „gyülekezet közösségében”. Egyúttal mindenkit arra biztattak, hogy regisztráljon és éljen az oltás lehetőségével.

„Arra kérjük a testvéreket, hogy megértő szeretettel és türelemmel hordozzák ennek a hosszú és nehéz időszaknak a terheit, imádkozzunk egymásért. Bízunk a gyülekezetek önszervező erejében, hogy senki sem marad ige és segítség nélkül most sem” – fogalmaztak.

Korábban írtuk