Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Hirdetés

Azt írták: az egészségügyi szakemberek szerint a veszély még korántsem múlt el, és a sok résztvevős nyilvános összejövetelek növelik a fertőzés továbbadásának veszélyét. Ezért az evangélikus püspökök arra kérik a híveket, hogy „változatlanul tekintsék érvényesnek március 14-i kérésüket”, és „ne tartsanak templomi istentiszteleteket és egyéb, hétközi alkalmakat a gyülekezeti tagok fizikai jelenlétével”.

Hozzátették: a történéseket folyamatosan követik, és amint a közösségi kapcsolattartás biztonságosabbá válik, annak megfelelő útmutatást fognak adni.

Kérik továbbá, hogy a konfirmációi alkalmakat halasszák későbbre, és mondják le a nyárra tervezett ifjúsági és gyermektáborokat.

Korábban írtuk


A püspökök megköszönték a lelkipásztoroknak, hogy az elmúlt időszakban „odaadóan és innovatív módon keresték az ige hirdetésének és a hívek lelkigondozásának sok hatékony formáját”.

„Meggyőződésünk, hogy egy olyan tudás birtokába kerültünk, amellyel a járvány reménybeli elmúltával is élni tudunk majd, és ezáltal Isten országa ügyének mind több embert meg tudunk nyerni” – fogalmaztak.