Fotó: képernyőkép
Hirdetés

Karácsony Gergely „közös sétára” hívta szimpatizánsait a Lánchíd pesti hídfőjéhez vasárnap délelőttre, hogy együtt tiltakozzanak a nem létező „Budapest-adó” ellen. Karácsony Gergely arról beszélt: a költségvetési javaslat „Budapestnek és minden magyar önkormányzatnak egy súlyos megszorító csomag”.

A közös séta fénypontja az volt, amikor Karácsony festékszórót ragadott, és széles mosollyal az arcán felfestette az Id. Antall József rakpartra a „Stop Budapest-adó” feliratot. A graffiti a parlament irányába haladó sáv közepére került, körülbelül 8-10 méter hosszan. A nem létező adónem megállítására felszólító szöveget körbetapsikolta a tüntetésen megjelent pár száz ember, majd az egészet otthagyták.

A Ripost információ szerint a főpolgármestert figyelmeztethették arra, hogy az úttestre való festés a közlekedés rendjének megzavarását is jelenti, hiszen az autósok valamiféle jelzésnek is értelmezhetik a feliratot, ami balesethez is vezethet – mindenesetre az FKF munkatársai este negyed 11-kor láttak munkához, és kezdték el aprólékosan lesuvickolni a graffitit.

Korábban írtuk

A munka szűk két óráig tartott, kicsivel éjfél előtt sikerült csak a betűket teljesen lemosni.