Tiszacsege

Hirdetés

Öt független jelölt közül Szeli Zoltánt választották meg 806 szavazattal Tiszacsege polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson – közölte a Nemzeti Választási Iroda a valasztas.hu oldalon.

A jelenlegi polgármester, Fekete Gergő 686 szavazatot, a települést korábban nyolc évig irányító Szilágyi Sándor 439 voksot kapott. Kern Szilviára 29-en, Szántai Jánosra 12-en szavaztak.

Az egyéni listás képviselő választáson 36 jelölt indult, közülük hatan jutottak be a képviselő-testületbe.

A névjegyzékben szereplő 3778 szavazásra jogosult választópolgár közül 1976-an (52,3 százalék) vettek részt a voksoláson, 1972-en adtak le érvényes szavazatot.

Korábban írtuk

Az időközi települési önkormányzati képviselő és polgármester választást azért kellett kiírni, mert a tavaly megválasztott testület feloszlott.

Balatonfűzfő

A független Szanyi Szilviát választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Balatonfűzfőn – közölte a Nemzeti Választási Iroda a valasztas.hu oldalon.

A tisztségért három független jelölt indult, közülük Szanyi Szilvia 1160, Gál Andrea 677, Bárdi-Farkas János 69 szavazatot kapott.

A névjegyzékben szereplő 3791 választópolgár közül 1922-en jelentek meg az időközi választáson, és 1906 érvényes szavazatot adtak le.

A választók a város képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a hat helyért 16 független jelölt indult.

A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi önkormányzati választást, mert a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását.

Balatonszepezd

A független Biró Imrét választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Balatonszepezden – közölte a Nemzeti Választási Iroda a valasztas.hu oldalon.

A tisztségért négy független jelölt indult, közülük Biró Imre 119, Bocskov Petrov Jordán 113, Selmi Gábor 11, Szász Péter 3 szavazatot kapott.

A névjegyzékben szereplő 398 választópolgár közül 255-en jelentek meg az időközi választáson, és 246 érvényes szavazatot adtak le.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 13 független jelölt indult.

A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását.

Szigliget

A független Balassa Dánielt választották polgármesternek a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Veszprém megyei Szigligeten – tájékoztatta a helyi választási iroda vezetője az MTI-t.

Lutár Mária elmondta: a tisztségért kilenc független jelölt indult, akik közül ketten – Baj József és Ulbert István – visszaléptek a jelöltségtől.

A hét független jelölt közül Balassa Dániel 351, Idrányi Péter 137, Pálfi Szabolcs 27, Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit 15, Zsezserán Jánosné 8, Páhy László 4, Mészáros Géza 3 szavazatot kapott.

A névjegyzékben szereplő 834 választópolgár közül 546-an jelentek meg az időközi választáson, és 545 érvényes szavazatot adtak le.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért 23 független jelölt indult.

A Veszprém megyei településen azért tartottak időközi helyhatósági választást, mert a képviselő-testület korábban kimondta a feloszlását.

Bácsszentgyörgy

Illi Ferencet (független) választották a Bács-Kiskun megyei Bácsszentgyörgy polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson – közölte az MTI-vel a Garával közös önkormányzati hivatal jegyzője.

Hódosné Süke Amália elmondta: Illi Ferenc 66 szavazatot szerzett, míg a szintén független Müller Józsefre 23-an voksoltak, érvénytelen szavazat nem volt.

A szavazóköri jegyzékben 135 választópolgár szerepelt, közülük 89-en jelentek meg a településen kijelölt egy szavazókörben.

A korábbi polgármester, a független Tóth János is jelöltette megát, de később visszalépett.

A községben képviselő-választást is tartottak, mandátumot a kilenc jelölt közül Bajai Zoltán, Szőnyi Zsolt, Barna István és Müller József szerzett.

Az időközi önkormányzati képviselő- és polgármester-választást azért kellett kiírni, mert a község tavaly megválasztott testülete július 30-án feloszlott.

Merenye

Regős Györgyöt (független) választották polgármesternek a vasárnap tartott időközi önkormányzati választáson a Baranya megyei Merenyén – közölte a nagydobszai közös hivatalhoz tartozó település jegyzője az MTI-vel.

Fitos Harri Gábor tájékoztatása szerint a Baranya megye nyugati határán, Szigetvár közelében fekvő település egyetlen szavazókörében a névjegyzékben szereplő 231 választópolgár közül 158-an voksoltak, egy választó érvénytelenül szavazott.

A két független polgármester-jelölt közül Regős György 119, Krapecz Ferenc 38 voksot kapott.

A választók a falu képviselő-testületének tagjairól is döntöttek, a négy helyért tíz független jelölt indult.

Az időközi választás megtartására azért volt szükség, mert a települést 2010 óta irányító független polgármester, Verkman István javaslatára a képviselő-testület nyáron feloszlott.