Csárdi Antal csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette: elfogadhatatlan, hogy a kabinet nem hívta össze az Országgyűlés rendkívüli ülését a költségvetés módosítása érdekébe már a nyáron, akkor, amikor kiderült, hogy a 2020 második negyedévében 13,5 százalékkal esett vissza a bruttó hazai termék (GDP) . Úgy fogalmazott: ez akkor „kutya kötelessége lett volna” a kormánynak, és „szégyellje magát”, amiért ezt nem tette meg.

Hirdetés

Szerinte a büdzsé összeomlásával a Pénzügyminisztérium is tisztában van, hiszen az idei évre várható gazdasági visszaesés mértékét 3,8 százalékról 7-9 százalékra növelte a tárca.

„Közben cinikus, álszent és hazug módon” takarékosságra hivatkozva felezik meg az esélyteremtésért és a mélyszegénység felszámolásáért küzdő Igazgyöngy Alapítvány korábbi, 17 millió forintos támogatását – fogalmazott. Csárdi Antal visszataszítónak ítélte a Magyar Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott oktatási intézmények kiegészítő támogatásának csökkentését, majd elvételét is.

Eközben a kormány nem ad választ arra, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben mi szükség van a mintegy 650 milliárd forintba kerülő Budapest-Belgrád vasútfejlesztésre, a 3300 milliárdos Paks II. beruházásra vagy a 65 milliárd forintba kerülő MotoGP pályára – kifogásolta.

Korábban írtuk

Szerinte a költségvetést úgy kell módosítani, hogy abból elhagyják e „luxuskiadásokat”, a felszabaduló forrásokat pedig a társadalmi problémák kezelésére kell fordítani.