Brüsszel nem szállít elég gyorsan vakcinát, nem küldenek elég oltóanyagot Magyarországra. Ha csak a brüsszeli beszerzésre számítunk, akkor nem lehet feloldani a korlátozásokat és a kijárási tilalmat. Ezért a kormány folyamatosan azon dolgozik, hogy több forrásból többféle vakcina álljon minél hamarabb a magyar emberek rendelkezésére. A vakcina nem politikai kérdés, a vakcinával életeket lehet menteni. Tudjuk, hogy a Gyurcsány vezette baloldal azt szeretné, hogy minél tovább tartson a járvány, de arra kérjük a Gyurcsány-lista baloldali politikusait, hogy hergelés helyett, inkább a védekezést segítsék!

Kormányzati Tájékoztatási Központ

Kanász-Nagy Máté kifejtette, a kormányfő az elmúlt időszakban több olyan kijelentést is tett, amellyel komoly nyomást tett a koronavírus elleni orosz és kínai vakcinákat is engedélyeztető hatóságokra.

Hirdetés

Az LMP nem tartja helyesnek ezt a fajta sürgetést, a vakcinák engedélyeztetése ugyanis nem tűrhet semmilyen politikai befolyást – mondta.

Kanász-Nagy Máté megerősítette, az LMP határozottan oltáspárti, ahhoz azonban, hogy mindenki biztonságosan be tudja oltatni magát, megfelelő vakcinákra és közbizalomra van szükség.

Az ellenzéki párt utóbbival kapcsolatban arra kérte a kormányt, hogy tegye nyilvánossá, hol tart jelenleg az oltási program.

Korábban írtuk