Keresztes László Lóránt (LMP) azzal egyetértett, hogy a bevándorláspolitikának nemzeti hatáskörben kell maradnia, de szerinte nem kampányolni kellene a migráció kérdésével, hanem végre cselekedni. Ha valóban fontos a Fidesznek a migráció elleni harc, akkor miért engedtek be 20 ezer bevándorlót a letelepedési kötvényekkel? Mennyire hiteles a keresztény Európáért folytatott küzdelem, ha a kormányfő azzal a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel barátkozik, aki nemrég több millió migráns átengedésével zsarolta Európát? Miért nem cselekednek a migrációt kiváltó legfontosabb ok, az éghajlatváltozás ellen? – sorolta kérdéseit.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában kijelentette: Magyarországon senki sem tud pénzért letelepedési jogot vásárolni; tartózkodni lehet, letelepedni nem. Törökországról azt mondta: igaz, hogy a török elnök időnként migránsok ráengedésével fenyegeti Európát, de ezt azért teheti meg, mert az országában vannak. Ezért először köszönetet kell mondani neki, hogy magánál tartja ezeket az embereket – közölte, hozzátéve, Európának pedig jó lesz vigyáznia, hogy úgy alakítsa a kapcsolatát Törökországgal, nehogy megtörténjen az, „amitől mindannyian tartunk”.

Azonnali válaszok // Parliamentary Q&A

Posted by Orbán Viktor on Monday, December 14, 2020

Keresztes László Lóránt viszonválaszában úgy fogalmazott: ha elmarad a klímaváltozás hatásai elleni fellépés, akkor több tízmillió ember veszíti el az életterét. Ezért a migrációt kiváltó okok kezelését sürgette. Azt is megjegyezte, hogy az LMP nem támogatja az európai egyesült államok gondolatát.

A kormányfő úgy reagált: örömmel hallja, hogy az LMP nem támogatja az európai egyesült államokat, de jelezte, az LMP a Jobbikkal egyetemben „felsunnyogott” arra a listára, amelyet annak az embernek a jelöltje fog vezetni, akinek a legfontosabb választási programja az európai egyesült államok. „Önök ott fognak csücsülni, azon a listán. (…) Most már benne vannak a zsákban, ha úgy tetszik, be vannak darálva és be vannak töltve ebbe a Soros-kolbászba, amelyet majd Gyurcsány Ferenc listájaként mindannyian megismerhetünk” – fogalmazott.

Korábban írtuk

Azonnali kérdések órája 2020.12.14.

🔴 Élőben a ParlamentbőlAz azonnali kérdések órájában kérdezik a miniszterelnököt a képviselők

Posted by Dr. Keresztes László Lóránt on Monday, December 14, 2020