Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)
Hirdetés

Hohn Krisztina, az LMP-frakció tagja csütörtöki online sajtótájékoztatóján kijelentette: örökbe fogadó szülőként kiáll azok mellett, akik gyermekre vágynak. Hangsúlyosan szólt ugyanakkor arról is, hogy elsősorban a gyermekek érdekét kell figyelembe venni. Szerinte ugyanakkor a kicsik számára az állandóság a legfontosabb, az, hogy örökbe fogadják őket.

A változtatás szerinte mégis számos gyermekre vágyó és a gyermeknek biztonságod adni tudó embert rekeszt ki a folyamatból. Hozzátette: a szülőjelöltek alkalmasságát a gyermekvédelem alapos vizsgálat alapján mondja ki, így számukra is negatív jelzés, ha a politika akarja felülírni a döntésüket.

Hohn Krisztina az emberi jogok világnapja alkalmából fontosnak nevezte, hogy a kormány befejezze a kirekesztő politikát.

„Tegyék lehetővé a továbbiakban is, hogy az egyedülállók és az élettársi kapcsolatban élők is fogadhassanak örökbe gyermeket!” – mondta, hozzáfűzve: számukra ugyanis az a legfontosabb, hogy családban éljenek, a magyar gyerekeknek pedig az a legjobb, ha Magyarországon nőnek fel.

Korábban írtuk