Szél Bernadett visszatért a vakációból, és azzal a lendülettel az ombudsmanhoz fordul genderszak miatti aggodalmában – tudatta Facebook-oldalán.

Fotó: MTI, archív

Az LMP társelnöke szerint a genderszak mindenki ügye:

Ombudsmanhoz fordulok, mert súlyosan sérti az oktatás és a kutatás szabadságát, hogy alkotmányellenesen, hatalmi szóval, rendeletileg egyszerűen betiltanak egy akkreditált képzést. Nyilván a kormány által indított és minden értelmet nélkülöző „genderháború” egy újabb fejezete ez, de mielőtt belemegyünk a társadalmi nemek kérdésébe, fel kell tenni a kérdést, hogy most a genderképzés, de mi lesz a következő? Mert — hasonlóan a CEU és az MTA ügyéhez — ez a lépés is a tanulás, az oktatás és a kutatás szabadságáról szól, innentől kezdve a konkrét célponton innen és túl, mindenki ügye ez.

Aki kíváncsi Szél Bernadett eszmefuttatására és sirámaira, a Facebookon teljes egészében elolvashatja.

Ombudsmanhoz fordulok, mert súlyosan sérti az oktatás és a kutatás szabadságát, hogy alkotmányellenesen, hatalmi szóval,…

Gepostet von Szél Bernadett am Sonntag, 12. August 2018

Nemcsak a társelnök volt aktív ma, világmegváltó ötletekkel rukkolt elő az LMP ifjúsági szervezete is.

Pitz Dániel, a Lehet Más a Jövő elnöke sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy a felsőoktatási felvételi ponthatárok rögzítése után a kormányzattól a fiatalok nem számíthatnak további támogatásra, érdemi segítségre.

A Lehet Más a Jövő az LMP-vel együttműködésben javasolja olyan intézkedések meghozatalát javasolja, amelyek „valóban a magyar fiatalok és családok érdekeit szolgálják”. Pitz kiemelte ezek közül a felsőoktatási tandíj eltörlését, az ösztöndíjak bővítését, a családi pótlék és családi adókedvezmény kibővítését, a bérlakás-program beindítását.

A Lehet Más a Jövő és az LMP határozott meggyőződése, hogy ezek az intézkedések az alapjai annak, hogy fiatalok százezreinek külföldre vándorlását megakadályozzuk: ezek a javaslatok is részei az LMP demográfiai programjának.