Fotó: MTI/Kovács Tamás (archív)
Hirdetés

A párt frakcióvezetője hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Balaton az ország egyik legfontosabb természeti értéke és önmagában is fontos gazdasági tényező, amit azonban sok probléma fenyeget.

Keresztes László Lóránt világos feladatnak nevezte a belföldi turizmus erősítését. Hangsúlyozta, a járványügyi és gazdasági helyzettől függetlenül is kimondható, hogy az ágazatban még nagyon komoly előrelépésekre van lehetőség.

A képviselő kijelentette, hogy a kormány nem hozta létre azt a stratégiát, ami lehetőséget adna egy, a jelenleginél gyorsabb, olcsóbb és jobb minőségű közösségi rendszer kialakítására.

A Balaton északi partján a vasútvonalat fejleszteni kell, de a feladat már most sok évet késett, ráadásul nagyon szűk műszaki tartalommal valósul meg – mondta. A villamosítás belátható időn belül csak Balatonfüredig készül el – tette hozzá. Kiemelte, ahhoz, hogy valóban csökkenjen a menetidő, biztosítani kell a megfelelő motorvonatokat is, de a MÁV néhány hete leállította a beszerzést. A politikus arra kérte a kormányt, hogy biztosítsa a hibrid motorvonatokhoz szükséges forrásokat.

Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés

Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a kabinet a mellékvonalak elsorvasztása helyett olyan menetrendet alakítson ki, ami segíti, hogy a vasúti közlekedés megfelelő alternatívát kínáljon a közlekedőknek – szögezte le Keresztes László Lóránt. Hozzátette, a kormány jövőre sem készül megfelelő forrásokat biztosítani az alsóbbrendű közúti hálózat fejlesztésére.