Fotó: MTI, szerk.
Hirdetés

„Meglátásunk szerint nem elég becsületesnek lenni, hanem annak is kell látszani. Ezért elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egy korábban jogerősen elítélt, jelenleg pedig büntetőeljárás hatálya alatt álló személy irodája kapjon önkormányzati megbízásokat” – írja az LMP Budapesti Elnöksége.

A Momentumhoz és a Jobbikhoz csatlakozva határozottan ellenezzük, hogy az ellenzéki pártok által vezetett önkormányzatok Czeglédy Csaba irodáját bízzák meg az elmúlt évek önkormányzati működésének és cégeinek átvilágításával, vagy bármilyen más feladattal – kardoskodnak.

A zöldek számára ezentúl is elfogadhatatlan marad a korrupció minden formája. Nem tartjuk ésszerűnek és elfogadhatónak, hogy olyan ember cége vizsgálódjon közpénzeket érintő ügyekben, aki maga sem megbízható – fintorognak.

A Lehet Más a Politika szerint az sem tekinthető pozitív tendenciának, hogy a régi, szocialista politikai elit kétes megítélésű tagjai különböző pozíciókat kaptak a fővárosban, és ezzel részei lesznek a városvezetésnek – írják meglepetten.

Orbán rendszerének lebontását követően nem lehet célunk a 2010 előtti politikai világ restaurációja. Meggyőződésünk, hogy 2022-ben csak egy sok tekintetben megújult ellenzék lehet képes a kormánypártok legyőzésére – zárul a közlemény.