Magyarország Zöld Pártja Karácsony Gergely indulását támogatja a miniszterelnök-jelölti előválasztáson. Magyarországnak zöld miniszterelnökre van szüksége!

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Saturday, May 15, 2021
Hirdetés

A bejelentés mellett egy interjúrészletet is megosztottak az LMP Facebook-oldalán, amelyben Kanász-Nagy Mátét Karácsony Gergelyről és az előválasztásról kérdezi Hont András.

Kanász-Nagy Máté szerint ők azért nem indítottak saját miniszterelnök-jelöltet, hogy ne osszák meg „a zöld tábort” – pedig élhetnénk a gyanúperrel, hogy senkit nem tudtak volna kiválasztani a szebb napokat látott, mára tökéletesen jelentéktelenné vált pártjukból.

A társelnök szerint Karácsony Gergely „teljes mértékben teljesíti a kívánalmakat”, miszerint ő egy erős, zöld jelölt. „Egy kitűnő politikus” – méltatja lelkesen Kanász-Nagy, aki szerint Karácsony másfél éve a főváros élén is már bizonyította rátermettségét.

„Ő az a személy, aki szerintem a legszélesebb körű szavazóbázist és támogatói bázist tudhatja maga mögött (…), és le fogja győzni Orbán Viktort” – áradozik róla az LMP vezetője, aki a hangfelvétel készültekor rémálomhoz hasonlította, hogy mi lenne, ha Karácsony mégsem indulna el az előválasztáson.

Korábban írtuk

Kanász-Nagy szerint nyolc évvel a 2013-as események után már nem kell beszélni a régi sérelmekről – utalt vissza arra, amikor Karácsony Gergely több társával elhagyta az LMP-t, megalapítva a Párbeszédet. Kanász-Nagy szerint az LMP és a Párbeszéd újbóli összeállása is elképzelhető, hiszen lényegében ugyanazt gondolják a világról, és együtt jobban tudnának küzdeni a zöld célokért.

„Ha ugyanazt gondoljuk a világról (…), evezzünk egy hajóban! Ez teljesen természetes” – fogalmazott az LMP társelnöke.

Az LMP támogatja azt, hogy a közös miniszterelnök-jelölt személyéről a választók döntsenek az előválasztás során és a…

Posted by LMP – Magyarország Zöld Pártja on Friday, May 14, 2021