A magyar kormány nemzeti konzultációját már megpróbálta lemásolni a Jobbik valódi nemzeti konzultáció néven. A radikálisból cukivá vált párt után most az LMP jött elő a maga ötletével: ők ma alternatív nemzeti konzultációt hirdettek.

„A Fidesz nemzeti konzultációjából mindig kimarad egy lap. Az LMP most ezt a hiányt pótolja. Ha egyetértesz azzal, hogy legyen népszavazás Paks 2-ről, nyomtasd ki az alábbi lapot és ezt küldd vissza a Kormánynak!”írják honlapjukon.

Látható, hogy még mindig nem nyugszanak Szél Bernadették, akiknek az atomenergiával és megújuló energiával kapcsolatos meglátásaikkal még a laikusokat is sikerült mosolyra fakasztaniuk.

Mint ismeretes, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) nem hitelesítette az LMP paksi bővítés megakadályozását célzó népszavazási kérdéseit. Az NVB többsége a kérdések hitelesítésének megtagadásakor arra hivatkozott, hogy azok nemzetközi szerződésből eredő kötelezettség végrehajtásába ütköznek, illetve nem felelnek meg az egyértelműség követelményének. Szél Bernadett a döntést követően telefonon nyilatkozva az MTI-nek nevetségesnek nevezte az NVB érveléseit.

demokrata.hu, MTI