A párt társelnöke pénteki, online sajtótájékoztatóján azt mondta, meglepve hallották, hogy a kabinet nemzeti konzultációt indít a járványügyi enyhítésekről. Kanász-Nagy Máté úgy fogalmazott: eddig úgy tűnt, hogy a kormány a járványügyi szakemberekkel és a hatóságokkal közösen dönti el, hogy kell-e nyitni vagy zárni. Az LMP nem érti, hogy „most mi ez a szimpátiaszavazás”, a kabinet miért fordul az emberekhez, pláne, mert „eddig gyakorlatilag minden érdemi információt eltitkolt a lakosság vagy az orvosok elől” – fogalmazott.

Hirdetés

A politikus kijelentette, tisztában vannak azzal, hogy a „nemzeti konzultációnak csúfolt eszköz, az valójában (…) egy fideszes manipuláció”, ami nem fog valódi kérdéseket tartalmazni. Minden esetben a kérdező szándékának megfelelő válasz születik, amikor ilyen nemzeti „álkonzultációt” tartanak – tette hozzá.

A kormány ezért ne húzza ezzel az időt, hozza nyilvánosságra az eredményeket, ugyanis itt az ideje a valódi cselekvésnek – jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

A társelnök emlékeztetett, hogy pártjuk hat pontból álló csomagot készített a bajba jutott gazdasági szereplők számára. A pontokat sorolva elmondta, hogy minden szektorban teljes körű bértámogatást javasolnak, valamint jövedelempótló támogatást kérnek azoknak, akik eddig kimaradtak a kormányzati segítségből. Az állam támogassa a rezsidíjak kifizetését, a bértámogatás akkor is járjon, ha valaki ideiglenes más szektorban talál munkát, az álláskeresési járadékot terjesszék ki kilenc hónapra és induljon egy újranyitási támogatás azon vállalkozások számára, amelyek hosszú ideje elveszítették a bevételeiket – mondta.

Korábban írtuk

A kormány hozza nyilvánosságra a nemzeti konzultáció eredményeit!

Posted by Kanász-Nagy Máté on Friday, February 5, 2021