A Főpolgármesteri Hivatal szándékosan nem akarja érteni a felháborodásunkat – kezdi újabb sirámait az LMP fővárosi képviselője, Gál József.

Fotó: MTI, archív

Fotó: MTI, archív

Mint ismeretes, Gál József, az LMP fővárosi képviselője, a párt nevében „diszkriminatívnak” nevezte és tiltakozott az ellen, hogy a meleg, a leszbikus és a biszexuális tartalmak elérése korlátozva van a Főpolgármesteri Hivatal rendszerében. A főjegyző közleményét IDE kattintva olvashatják el. 

A blokkolt oldalak nem szexuális tárgyú oldalak, hanem nagy múltra visszatekintő jogvédő, érdekvédő szervezetek, amelyeket Tarlós István is jól ismer, akár III. kerületi polgármesteri időszakából, akár az elmúlt évekből. A rendszeresen több tízezer fős felvonulást rendező Budapest Pride vagy a jog- és lelkisegély szolgálatot működtető és a Sziget Fesztiválon állandó résztvevő Háttér Társaság egyaránt olyan szervezetek, amelyekkel egy Budapestért dolgozó politikusnak érdemes rendszeresen egyeztetni, nem pedig üldözni azokat – fogalmaz az LMP politikusa.

Ha a Főpolgármesteri Hivatal továbbra is blokkolja az oldalaikat, azzal azt fejezi ki, hogy nem tekinti partnernek e szervezeteket és azokat a budapesti állampolgárokat, akiket ők képviselnek. Felszólítjuk a Hivatalt és Tarlós István főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal szüntesse meg a diszkriminatív gyakorlatot – hepciáskodik Gál József.

Természetesen nem kényszerítek senkit ezen oldalak nézegetésére, de igényem van rá, hogy az irodámban levő eszközön, amit közpénzből vettek és üzemeltetnek, a köz javára gyakorolt feladataimat elláthassam – zárja sorait.