Az Orbán Viktorról több könyvet is szerző Debreczeni József közíróról nemrégen jelentette be Dávid Ibolya, hogy a 2010-es választásokon az MDF színeiben indul országgyűlési képviselőjelöltként. Dávid Ibolya hozzáfűzte, hogy Debreczeni József személyében egy olyan jelöltet találtak, akinek „demokratikus elkötelezettségéhez és politikai alkalmasságához nem fér kétség”. Az MDF elnöke kiemelte: több, első ciklusbeli képviselő is jelezte csatlakozási szándékát az MDF-hez – ezek közé tartozik Debreczeni is, aki 1989 és 1993 között az MDF tagja volt.

Nem szeretnénk a mostanában egyre nehezebb sorsú Dávid Ibolya fejét fájdítani, de a Zippet értesítő szemtanúk elmondása szerint új jelöltje is egyeztetni jár Gyurcsány Ferenchez. A beszélgetések tartalmát természetesen nem ismerjük –, elképzelhető, hogy a politológus-közíró új monográfiájához gyűjt anyagot, és ezért készít mélyinterjúkat a volt kormányfővel. Vagy kettejüket minden földi dolgon túlmutató, örök barátság fűzi össze, és néha csak egy finom tea mellett megbeszélik a világ dolgait kutyatartástól kezdve gyereknevelésen át az ország közállapotain keresztül egészen az asztrológiáig.

Vagy Gyurcsány továbbra is a magyar politika szürke eminenciásaként tanácsokat osztogat és kézi vezérléssel stratégiát alkot Bajnaitól kezdve az MDF új arcaiig. A jövő majd igazolja sejtéseinket.

(zipp.hu)