A Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete közadatigényléssel fordul Ásotthalom jegyzőjéhez: az összes önkormányzati szerződést átvizsgálná a párt – erről Sermer Ádám, a párt ifjúsági szervezetének elnöke beszélt kedden sajtótájékoztatón.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A politikus azt mondta, hogy Ásotthalom önkormányzata súlyosan törvénysértő és alkotmányellenes rendeletet fogadott el a polgármester Toroczkai László, a Jobbik alelnökének kezdeményezésére.
    
Sermer Ádám szerint ez az intézkedés ellentmond a Jobbik eddigi kijelentéseinek, miszerint „le szeretnék vágni vadhajtásaikat”.
    
A liberális párt nem tartják elfogadhatónak, hogy egy uniós országnak legyen olyan önkormányzata, ahol a polgármester súlyosan kirekesztő, a vallásszabadságot sértő, valamint a szexuális irányultságot megkülönböztető rendeletet fogadtasson el. Ezért a település jegyzőjéhez fordulnak, kikérve a település összes – például megbízási, vállalkozási – szerződését. „Ahol megtörténhet egy ilyen rendelet elfogadása, ott előfordulhat hogy más törvénysértéseket is történnek” – fogalmazott Sermer Ádám.
    
Egyúttal felszólították a Jobbikot: ha komolyan gondolják, hogy ők egy demokratikus párt szeretnének lenni, akkor mielőbb tegyenek arról, hogy a pártvezetéshez ne tartozhasson egy olyan szélsőséges és antidemokratikus nézeteket valló személy, mint Toroczkai László.

(MTI)