A Fidesz szerint a szocialisták korábban emelték az élelmiszerek áfáját, most pedig a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését sem támogatták.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

Így reagált a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében az MSZP elnökhelyettesének sajtótájékoztatójára, amelyen Gőgös Zoltán az élelmiszeráfa-csökkentés kiterjesztését követelte.
    
A Fidesz azt írta: „a szocialisták éppen az ellenkezőjét csinálták annak, mint amiről most beszélnek”. Kormányzásuk alatt folyamatosan emelték az adókat, az élelmiszerek áfáját is megduplázták. A jövő évi adótörvények szavazásakor a szocialisták nem támogatták sem a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentését, sem a kétgyermekesek családi adókedvezményének emelését, sem a hazai vállalkozások adókedvezményeinek növelését – fejtették ki.
    
A Fidesz viszont – mint kiemelték – az adócsökkentések politikáját folytatja: idén mérsékelték a sertéshús áfáját, januártól pedig csökkentik a friss tej, a tojás és a baromfihús áfáját is. „A Fidesz elkötelezett a további adócsökkentések mellett” – szögezte le a közleményében a nagyobbik kormánypárt.

(MTI)