Fotó: MSZP Facebook-oldala (képernyőfotó)
Hirdetés

A közleményből a továbbiakban kiderül, hogy az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította: Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így „politikai útjaik elválnak egymástól”.

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására – tudatta a párt országos központja, hozzátéve: ezzel lezártnak tekintik az ügyet.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s országgyűlési képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az intézmény szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban – derítette ki a héten a Mandiner.

Egy, a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásától a Mandiner azt az információt kapta, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, ellentétben azzal, ami a parlament.hu-n szereplő önéletrajzában olvasható. E szerint a politikus ugyanis a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára járt, és 2013-ban végzett.

A Mandiner közérdekű adatigényléssel fordult a BGF jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, hogy megtudják, Bangóné Borbély Ildikó járt-e a BGF-re, és ha igen, mennyi ideig, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e ott diplomát. Az egyetem azt válaszolta, hogy 

„tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található”.

Korábban írtuk

Fidesz: A baloldal csak hazudni képes

A baloldal csak hazudni képes – reagált a Fidesz Bangóné Borbély Ildikó diplomabotrányára.

Nem ez az első eset, hogy egy baloldali politikusról kiderül, hazudott a képzettségét illetően. Hajnal Miklós azt állította, hogy közgazdász, miközben nincs is diplomája. Karácsony Gergely pedig azzal tévesztette meg az embereket, hogy van angol nyelvvizsgája. Most Bangóné Borbély Ildikó bukott le, kitudódott, ő is hazudott a diplomájáról. A baloldal már csak ilyen, nem lehet elhinni nekik semmit sem – írták közleményükben.

OS/demokrata.hu