Fotó: MTI/Mónus Márton
Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke beszédet mond, mellette Kunhalmi Ágnes társelnök a párt az 1956-os forradalom és szabadságharc 66. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésén Budapesten, Nagy Imre szobránál 2022. október 23-án.
Hirdetés

Komjáthi Imre közölte: az önkormányzati választások esetében, ahol nincs megállapodás, továbbra is az előválasztást tartják a megfelelő megoldásnak.

Kunhalmi Ágnes, a párt másik társelnöke hangsúlyozta: az MSZP abban érdekelt, hogy Magyarországon ne gyengüljenek, hanem erősödjenek az önkormányzatok.

Az elmúlt időszakban a Fidesz „megcsonkította” az önkormányzatokat, elvette a pénzt tőlük, vagyis a helyben élő emberektől – vélekedett.

Emlékeztetett arra, hogy a múlt év végén már megnevezték öt polgármester-jelöltjüket: Márton Rolandot Székesfehérváron, Csige Tamást Hajdúdorogon, Csizmazia Ferencet Budapest XVI. kerületében, Lukoczki Károlyt a főváros XVII. kerületében, Pajin Bálintot pedig Budapest XXII. kerületében jelölik polgármesternek.

Most újabb öt jelöltről döntöttek – mondta.

Szombathelyen újra Nemény Andrást, Celldömölkön pedig szintén a jelenlegi városvezetőt, Fehér Lászlót támogatják, továbbá ugyancsak a hivatalban lévő városvezetőt, Szabó Józsefet támogatják Répcelakon.

Pápán Grőber Attila tanár, önkormányzati képviselő a szocialisták jelöltje, Budapest X. kerületében pedig Somlyódy Csaba városfejlesztési szakembert támogatják a 2024-es önkormányzati választásokon – sorolta Kunhalmi Ágnes.

Korábban írtuk