Azt írták: a vállalatcsoport 2022-ben két nap pótszabadsággal ismeri el mindazon dolgozóik „felelősségteljes döntését”, akik vállalták, illetve vállalják a koronavírus elleni védőoltás felvételét. Az új rendelkezés azokat a munkavállalókat érinti, akik a Covid-19 vírus elleni védőoltások magyarországi beadásának kezdetétől legkésőbb 2021. november 30-ig igazoltan megkapják a védőoltást, azonban a korábbi kötelezettségvállalás alapján nem szereztek pótszabadságra jogosultságot.

Hirdetés

Közleményük szerint a csoportszintű érdekegyeztető tanács ülésén a felek egyetértenek abban, hogy „az egyén, a család, a munkaközösség egészségének biztonsága érdekében a koronavírus elleni oltás felvétele a leghatékonyabb védekezés a járvány terjedése ellen”. Ennek tudatában felhívnak minden munkavállalót arra, hogy minél nagyobb számban döntsenek a védőoltás felvétele mellett – emelték ki.

Abban is megállapodtak, hogy a csoportszintű érdekegyeztető tanácsban szükség esetén egyeztetik a kötelező védőoltás felvételének – kormányrendelet szerinti – lehetőségét, előírását.

Azt írták: a MÁV-Volán-csoport a járványügyi helyzetben is megtartotta teljes munkavállalói létszámát. A csoport „ezzel is bizonyította, hogy biztonságos munkahelyet nyújt munkavállalóinak” – fogalmazott közleményében a MÁV.

Korábban írtuk