Fotó: Böröcz László, Facebook
Hirdetés

A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés kedden 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, majd egy-egy órában interpellációk és azonnali kérdések, további 30 percben pedig kérdések hangozhatnak el.

Szerda reggel 9 órakor szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, amit határozathozatalok követhetnek.

A képviselők ekkor a kormány javaslatára módosíthatják az idei költségvetést, valamint új törvényt fogadhatnak el az ingatlannyilvántartásról.

A szavazások után tíz előterjesztés általános vitáját bonyolíthatják le. Ekkor kerülhet terítékre a fideszes Böröcz László azon javaslata, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. Emellett szó lehet még a pártalapítványokat érintő változtatásokról és a Polgári Törvénykönyv (Ptk.) módosításáról is.

Korábban írtuk

Csütörtökön további hét indítványt tárgyalhat a Ház. A képviselők általános vitát tarthatnak a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány létrehozásáról, a Budapest Diákváros megvalósításáról, valamint az atomenergiáról szóló törvény módosításáról.