Az önkormányzatok nem kérnek Soros György bevándorlásszervező irodáiból, sem pedig abból, hogy a magyar falvaikat és városokat migránsok lepjék el – mondta a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke Budapesten, sajtótájékoztatón.

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szita Károly (Fidesz-KDNP), aki egyben Kaposvár polgármestere, azt közölte, találkozást kezdeményez a többi a településvezetővel, hogy egyértelműen kinyilvánítsák ezt a véleményüket.
    
Azt mondta, aggodalommal figyeli polgármester kollégáival a Brüsszelből és „Soros György környékéről” érkező híreket, melyek szerint a brüsszeli vezetés felső korlát nélküli betelepítést támogatna. Eszerint azok lennének a célországok, ahol nincs vagy kevés a migráns, így Magyarország az egyik fő célpont lenne. 
    
Soros György abban érdekelt, hogy beavatkozzon a magyar országgyűlési választásokba, a bevándorlásellenes kormányt leváltsa, mert a „migrációpárti” ellenzéket szeretné az ország élén látni – mondta, hozzátéve: a polgármesterek azonban nem akarják a településeik nyugalmát feladni.

(MTI)