A személyszállító vonatok menetrendje emiatt nem módosul, azonban a hajnali időszakban úton lévő vonatok közlekedési rendjét érinti a változás.

A belföldi vonatközlekedésben a hajnali kettő és három óra között induló személyvonatok az indító állomásokról csak az óraátállítás után indulnak el. Ebben az időszakban egy belföldi személyszállító vonat közlekedik:

– A Lajosmizséről 2:48-kor induló, Budapest Nyugati-pályaudvarra közlekedő vonat Lajosmizséről már a téli időszámítás szerint indul.

A nemzetközi forgalomban négy személyszállító vonatot érint az óraátállítás, ezek közlekedése az alábbiak szerint alakul:

– A Bukarestből 14:45-kor Bécsbe induló, Lökösháza állomásra 2:10-kor érkező, valamint a Bécsből Bukarestbe 19:54-kor induló, Lökösháza állomásra 2:15-kor érkező Dacia nemzetközi gyorsvonatok az állomásról már az óraátállítást követően, a téli időszámítás szerint közlekednek tovább.

– A Belgrádból 21:25-kor induló Beograd nemzetközi gyorsvonat Kelebia állomásról a téli időszámítás szerint, 2:15-kor indul tovább a Keleti pályaudvarra.

– A Keleti pályaudvarról 23:30-kor Belgrádba induló Beograd nemzetközi gyorsvonat Kelebia állomásra 2:00 órakor érkezik, ahonnan még a nyári időszámítás szerint közlekedik is tovább a célállomás felé.

A közlekedési rendről az utasok indulás előtt érdeklődhetnek a MÁV-START Zrt. telefonos ügyfélszolgálatán, a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon a 06 (40) 49 49 49-es telefonszámon.