Az, hogy évekre visszamenően kerülnek ki hangfelvételek jobbikos politikusokról, jól mutatja a mostani Jobbikon belüli viszonyokat, kapcsolatokat – hívta fel rá a figyelmet Bertha Szilvia, az Értünk Értetek Egyesület elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A Jobbik volt országgyűlési képviselője szerint az ellenzéki párt eljutott oda, hogy az Orbán Viktort és támogatóit gyűlölő szervezetté vált és ennek rendel ma mindent alá. Az újabb nyilvánosságra került, a nyugdíjasokat sértő felvétel kapcsán elmondta, bármelyik társadalmi réteget bántani – még ha színfalak mögött is történik – nem kifizetődő stratégia. 

Bertha Szilvia kiemelte, már az jól mutatja, hogy mivé fejlődött a Jobbik, hogy még 2014 előtt őt is megpróbálták besározni egy zsarolási kísérlettel. 

A volt országgyűlési képviselő biztosan nem tudja, de vannak gyanúi arról, hogy kik készítették a „bajtársakról”, a jobbikos politikusokról készült hangfelvételeket. 

Tóth Kriszta műsorvezető azon kérdésére, hogy mi a Jobbik igazi arca, Bertha Szilvia elmondta, „most nincs arca a Jobbiknak, két éve sem lehetett megmondani, a Jobbik hol áll, ők a napi nyereséges próbálják bekasszírozni, de azt is rosszul csinálják, folyamatos lejtmenetben vannak”. 

Arra a kérdésre, hogy Sneider Tamás elnöknek le kellene-e mondania, a volt jobbikos képviselő úgy vélte, először azt kellene eldönteni, mit is akarnak, de azt látni, hogy az ellenzéki párt tagjai nem tudják eldönteni, merre menjenek; az egyetlen, amit következetesen kommunikálnak, hogy bármit tesz és mond a kormány, az ellene való uszítás a lényeg. 

Ez az egyetlen stabil programpontjuk – tette hozzá. 

A legutóbb kiszivárgott hangfelvétel szerint a Jobbik médiaalapítványának kuratóriumi elnöke a párt időskorú szimpatizánsait Far-hát kommandónak, hülye nyugdíjasoknak nevezte. Bertha Szilvia az újabb botrányra reagálva kijelentette, nagyon visszatetsző és nem kifizetődő stratégia bármely társadalmi réteget bántani és szidalmazni.