A Nobilis Pálinkafarm kóstoltató berendezésének köszönhetően – amit a külföldiek mára már „Nobilis Box”-nak neveznek – a hazánkba látogató diplomáciai delegációk hazainduláskor, búcsúzásképpen megízlelhetik meghatározó hungarikumunkat, és személyesen tapasztalhatják, hogy a magyar vendégszeretet nem közhely csupán, hanem országimázsunk valódi eleme.

Az első hazai önkiszolgáló pálinkaadagolót egy hónapja próbálhatja ki az utazó közönség Ferihegyen, és a vártnál is nagyobb sikernek örvend: előtere valós szociális térré alakult a rendhagyó ötletnek köszönhetően. A kulináris kedvű utazók tulipánformájú, EU-logóval is ellátott kristálypoharakból kóstolhatják meg a bicske melletti Nobilis Pálinkafarm 2010-es évjáratú meggy-, szilva-, és barackpálinkáit.

A kuriózumnak számító automata új fejezetet nyitott a pálinkáról alkotott elképzelésünkben is: szép példa arra, hogy a tradíció és nóvum remekül egészíti ki egymást, erősítve azt a nemzeti vágyat, hogy egy magyar termék is lehet nemzetközi szinten elismert.