Hirdetés
Fotó: facebook.com/Potápi Árpád János

Orbán Balázs a Tolna megyei település várossá avatásának 50. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségén hozzátette: nagy szükség van arra, hogy ezek a városok továbbra is a modern kor kihívásaira választ adó támogatásban részesüljenek.

Az államtitkár kijelentette: a magyar kormány elutasítja a globális szemléletet, és a lokális, regionális értékek, hagyományok mellett teszi le a voksát. A nemzetállam is lokális védőernyőt jelent a benne élőknek, és az államon belül fontos megőrizni a regionális, térségi központokat, mert ezekben lehet a legfontosabb döntéseket hozni az adott közösségeknek – mondta.

Hangsúlyozta: a helyi kulturális értékek megóvásának az életminőség és a versenyképesség javításával kell párosulnia.

„Ezért a kormány városfejlesztési programjainak célja, hogy a városok, falvak jól tudjanak alkalmazkodni a jövő kihívásaihoz. Szerencsére Magyarország ma már nem szorul idegen példák követésére – jegyezte meg.

Emlékeztetett, hogy Dombóvár polgárai 2019-ben a változások mellett döntöttek, amikor az önkormányzati választáson mind a nyolc körzetben kormánypárti jelölteteknek szavaztak bizalmat.

”Az ezt megelőző önkormányzatok több százmillió forintos hiányt, (…) hiányosan kivitelezett beruházásokat hagytak örökségül az új városvezetésre„ – közölte.

Bejelentette, hogy kormánydöntés született egy Dombóvárnak nyújtandó, százmillió forintos rendkívüli támogatásról, ezenkívül támogatást kapott a szabadidő- és sportkomplexum megvalósítása, valamint elkezdődött a városi mentőállomás építésének és a rendelőintézet felújításának folyamata.

Korábban írtuk

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője hangoztatta: az elmúlt tíz évnek köszönhetően Magyarország erősebb, gazdagabb, mint az azt megelőző időszakban.

”A polgári, nemzeti kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyarság, a magyar családok bővüljenek, gazdagodjanak„ – jelentette ki.

Azt mondta: a következő években remélhetően láthatóvá válik a Dombóváron élőknek, hogy céljaik megvalósulnak. Az elmúlt egy év bizonyította, hogy nem csak békétlenségben, hanem barátságban, együttműködésben is lehet gondolkodni.

Pintér Szilárd, a város 2019-ben megválasztott Fidesz-KDNP-s polgármestere köszöntőjében arra kérte a dombóváriakat, hogy ”nyílt, őszinte párbeszédre alapozva„ építsék közösen a város jövőjét.

A Tinódi Házban rendezett ünnepségen elismeréseket, kitüntetéseket adtak át a települési és a nemzetiségi önkormányzatok képviselői.