Hirdetés

A beszéd nyilvánosságra kerülését másnap követő különös, teljesen céltalan, de rendkívül ijesztő tévészékház elleni ostrom, a (felbérelt?) csuklyás szélsőjobboldaliak által heteken át ébren tartott utcai zavargások sokkolták a közvéleményt, amelyek hatására a közhangulat némileg megváltozott, és a már biztos bukásra álló Demszky Gábor balliberális főpolgármester egy paraszthajszállal győzni tudott Tarlós István előtt. 

Az október 23-i rendőrroham azonban hiba volt, Gyurcsány bandája teljesen fölöslegesen alázta meg a jobboldali érzelmű polgárokat. Ezzel ugyanis megteremtették azt a dacos szellemi és lelki alapállást, ami a 2010-es kétharmados választási győzelmet hozta el. Akkor ezt persze nem láthatták előre, csak arra gondolhattak, minél nagyobb lesz a por, annál nehezebb lesz látni a jól-rosszul elrejtett, de ekkor még felfedhető részleteket.

Fotó: Wikimedia Commons
Fotó: Wikimedia Commons

Seneca szavaival: „Cui prodest scelus, is fecit”, azaz „Akinek jól jött ez a vétek, no éppen az követte el”. Két évvel ezelőtt a Demokrata főmunkatársa, Hernádi Zsuzsa sikeresen felfedte a titkot: azért kellett bármi áron súlyos zavargásokat kirobbantani, hogy megakadályozzák Demszky Gábor küszöbön álló bukását, Tarlós István győzelme ugyanis szükségszerűen az évszázad rablását elkövetők lelepleződéséhez vezetett volna. A cikk sorai ma is száz százalékig aktuálisak.

Hernádi Zsuzsa írása
2006 volt a csalás éve
2006 volt a csalás éve
Az őszödi beszéd kiszivárogtatása valójában a négyes metró gyanús szerződéseiről terelte el a figyelmet.
További cikkeink

Korábban írtuk