Tegnapi ülésén négy kérdést hitelesített: ezek a pénztárak részvényeire, működési formájára és szolgáltatási körére vonatkoznak, az egyik pedig teljes egészében hatályon kívül helyezné az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt.

Ha senki sem támadja meg a döntést, akkor a kezdeményezőknek 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy az országos népszavazást az államfő kiírja.

A választókkal is kompromisszumot kötnének a szocialisták

Az MSZP-nek nem csak koalíciós partnerével, hanem a választókkal is kompromisszumot kell kötnie az egészségpénztárak tulajdonlásáról – mondta a szocialista Tukacs István. A politikus szerint abban az esetben is érvényesül a verseny, ha százszázalékos tulajdonban lesznek a pénztárak.

Az MSZP-s képviselő a Kossuth Rádió reggeli műsorának úgy nyilatkozott: a pénztárak százszázalékos állami tulajdonban is működnének, úgy is lenne a verseny, amely miatt javulhat a szolgáltatás minősége.

A szocialista frakció kedden tanácskozott a februárban elfogadott törvény módosításáról. A közrádió ügy értesült: mindenképpen módosítani fogják a jogszabályt. Az MSZP az SZDSZ-szel is tárgyal a kérdésben.

(MR)