A lista első két helyén nincs változás, az élen továbbra is Dávid Ibolya MDF-elnök áll, akit Herényi Károly elnök-helyettes követ. A harmadik helyről viszont visszalépett vagy visszaléptették Kajdi Józsefet, Antall József egykori kabinetfőnökét. Helyére Csapody Miklós került, aki eredetileg nem lett volna az első tízben az országos listán. Szintén nem szerepelt az eredeti névsorban az SZDSZ-es Ikvai-Szabó Imre sem, aki most a hetedik helyet kapta meg. Rajta kívül az SZDSZ elnöke, Retkes Attila került be az első tízbe az MDF országos listáján.

Hamisított ajánlószelvények

Feljelentette a választási bizottság az MDF-et, mert a párt Vas megyei kettes választókörzetében induló jelöltjének Mészáros Tibornak a szelvényei között hamisított lapokat találtak. A szombathelyi jelölt nem tudott elegendő számú kopogtatócédulát gyűjteni, így a hivatalos adatok szerint Nógrád és Somogy megye után itt sem sem tudott listát állítani a párt.

Országos listát viszont állíthat mivel az Országos Választási Iroda tájékoztató oldala szerint nyilvántartásba vették a párt hetedik területi listáját is.

(hírTV)