Az SZDSZ budapesti elnöke is érintett a BKV botrányos ügyeiben. A mai híradások arról szólnak, hogy Boruzs András, a végkielégítések kapcsán elhíresült Szalainé Szilágyi Eleonóra közeli munkatársa volt. Egy könyvvizsgálói jelentés szerint tényleges munkavégzés nélkül fizette a BKV Boruzs Andrást. Nem valószínű, hogy Boruzs András valóban végzett munkát, ugyanis nem rendeltek munkakört számára – fogalmazott Schneller Domonkos.

A Fidesz fővárosi frakciója szerint a BKV-ügyeket ki kell vizsgálni, ki kell deríteni, hogy folyhatott el ennyi pénz a BKV környékén, és ki kell deríteni azt is, hogy az MSZP és az SZDSZ fővárosi vezetőinek mi közük volt ezekhez – szögezte le Schneller Domonkos.

A fővárosi képviselő bejelentette: a Fidesz a Legfőbb Ügyészséghez fordul annak érdekében, hogy rendeljenek el vizsgálatot, amely megállapítja, hogy történt-e bűncselekmény Boruzs András ügyével kapcsolatban.

Dávid Ibolya és Bokros Lajos a korrupció, illetve a teljesítmény nélküli kifizetések ellen kampányol, de az ő általuk vezetett párt jelöltjeként indul Újpesten Boruzs András a választáson – hívta fel a figyelmet Schneller Domonkos.

Az egymást követő BKV-botrányok kapcsán György István elmondta: eleinte csak vélelmezhető volt, hogy a közlekedési vállalatnál történt események kapcsán nem a menedzsmenthez tartozó emberek felelőtlenségéről van szó, de később egyre több információ mutatott a fővárosi vezetés irányába. Ennek konkrét bizonyítékaként a rendőrség őrizetbe vette, majd előzetes letartóztatásba helyezte Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját. A nyomozati szerveknek is alapos a gyanújuk, hogy olyan személyek, akik a politikai körökhöz a legközelebb álltak, érintettjei lehetnek a BKV-botránynak – jegyezte meg a képviselő. Nemcsak a fővárosi vezetés, hanem a kormány érintettsége is felvethető a BKV-ügyeiben – szögezte le György István.

György István, a BKV vizsgálóbizottságának fideszes elnöke beszámolt arról is, hogy a testület március 17-én tart ismét ülést, ekkor hallgatják meg Hagyó Miklóst, és ekkorra készül el első jelentéstervezetük is.

(fidesz.hu)