A találkozó tapasztalatait összefoglalva a miniszter elmondta: a hozzászólásokból kiderült, hogy az uniós energiastratégia három alappillérének – ellátásbiztonság, versenyképesség, fenntarthatóság – egyszerre kell érvényre jutniuk az Energia Útiterv 2050 című dosszié véglegesítése során.

A találkozót követő sajtótájékoztatón a miniszter kiemelte: a tagállamok egyetértettek abban, hogy a képzett munkaerőnek, a fogyasztók informálásának és fogyasztási szokásaik átalakításának, valamint a kutatás-fejlesztésnek kiemelkedő szerepe kell legyen a közös energetikai és klímapolitikai célok elérésében. Fellegi Tamás előremutatónak nevezte, hogy a tagállamok részéről egyöntetűen hangsúlyozták az energiahatékonyság fokozásának szükségességét.

A Günther Öttinger energiaügyi biztossal közösen tartott tájékoztatója során, kérdésre válaszolva a miniszter elmondta: Magyarország és a Paksi Atomerőmű részt vesz az Európai Bizottság által szorgalmazott ún. stresszteszten. Tájékoztatott róla, hogy a vizsgálat a Bizottság által lefektetett kritériumrendszer megismerését követően, a lehető leghamarabb elindul és le is zárul. A vizsgálat tapasztalatainak összefoglalása, az erről szóló jelentés várhatóan 2011 évvégére készül majd el.

A Célzott Biztonsági Felülvizsgálattal kapcsolatosan mind Fellegi Tamás, mind Günther Öttinger hangsúlyozta a folyamat átláthatóságának és nyilvánosságának szükségességét. Az energiaügyi biztos rámutatott: csak így biztosítható a teljes bizalom mind az állampolgárok, mind az iparági szereplők részéről.