Az IM az MTI-hez kedden eljuttatott közleményben azt is tudatta: a 06-80-225-225-ös számon elérhető áldozatsegítő vonal bárhonnan és bármikor, a nap 24 órájában ingyenes hívható, kollégáik az ünnepek alatt is a bajbajutottak szolgálatában állnak.

Hirdetés

A tárca tájékoztatása szerint az áldozatsegítő központok elérhetőségei a vansegitseg.im.gov.hu/elerhetosegek/ oldalon találhatóak.

Hangsúlyozták: az áldozatsegítők ezekben a napokban is együttműködnek a kormányhivatalokkal, a rendőrséggel, valamint a civil partnerekkel. Az ünnepek idején az összehangolt munka, a minél szélesebb körű támogatás azért kiemelkedően fontos, mert egyes bűncselekménytípusok száma megemelkedhet.

Jelezték: ezért indította el az Igazságügyi Minisztérium és a Szerencsejáték Zrt. a közös tájékoztató kampányának második szakaszát, amelyben a neves színészek és elismert szakértők közreműködésével készült podcastokban mutatják be, hogyan lehet felismerni, ha valaki veszélyes helyzetbe került, illetve hogy miként lehet segíteni egy áldozattá vált emberen.

A Hétköznapi történetek című sorozat régi és új epizódjai a vansegitseg.im.gov.hu oldalon, illetve az áldozatsegítő központ közösségimédia-felületein tekinthetőek meg – közölték.

Korábban írtuk