A himnuszok alatt impozáns látványt nyújtott az aréna, amely piros-fehér-zöldbe „öltözött” egy koreográfia segítségével, mindeközben a B-közép a Nemzeti dal nyitómondatával buzdította kedvenceiket: „Talpra magyar”.

Ezt követően azonban jött a hidegzuhany, Olof Mellberg egy szöglet után már a 9. percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. Az első húsz percben a svédek megmutatták, hogy papíron bizony ők az esélyesebbek, jól tartották a labdát, a magyar akciókat pedig csírájában elfojtották. Az első félidőről mindent elárul, hogy a magyar válogatott először a 40. percben lőtt kapura.

A szünetben Erwin Koeman Dárdai Pál helyett Torghelle Sándort küldte csatasorba, ettől feljavult némileg a magyarok játéka, Dzsudzsák Balázs egy jobb oldali támadás végén akár egyenlíthetett volna, igaz, a túloldalon egy támadáson belül kétszer is betalálhattak volna a svédek.

A 65. percben már a közönség is érezte, hogy ez így kevés lesz, megszólalt az „ébresztő, ébresztő” rigmus. A védelemből megsérült Juhász Roland, helyére Tímár Krisztián érkezett. A svédek egyre inkább átvették az irányítást, elől egy lélegzetvételnyi helyet sem hagytak a magyarok támadóknak.

A 79. percben a semmiből egyenlített a csapat, az utolsó tíz percben pedig őrült rohanás kezdődött, végül a 94. percben jött a sokk: Ibrahimovic került ziccerbe és hatalmas szerencsével, a Babos lábáról visszapattanóval megszerezte a vendégeknek a győzelmet. Így akárcsak a Matthäus-érában, most is Ibrahimovic volt a magyarok elleni csata svéd hőse, az utolsó percben eldöntve a találkozót.

A svédek a győzelemmel egy pontra felzárkóztak a csoportban továbbra is második magyarok (13 pont) mögé. Az élen változatlanul a portugálok ellen 1-1-es döntetlent elért dánok állnak 17 ponttal.

Erwin Koeman szövetségi kapitány csapata szerdán Portugáliát (10 pont) fogadja.

(InfoRádió)