Belváros-Lipótváros önkormányzata vasárnap hamis vád miatt feljelenti Juhász Pétert, az Együtt társelnökét. Ezt a kerület közölte vasárnap az MTI-vel.

Az ügy előzménye, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nem indított nyomozást Juhász Péternek a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében. A kerületi önkormányzat szerint így Juhász Péternek kell majd bíróság előtt felelnie rágalmai miatt. Véleményük szerint Juhász Péter feljelentésének elutasításával bebizonyosodott, hogy az Együtt társelnöke hazudott.

„Juhász Péter feljelentéseit sorra utasítják vissza a hivatalos szervek, legutóbb a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Juhász Péter által indított médiahadjáratról újra és újra bebizonyosodik, hogy annak minden állomása hazugság” – áll az önkormányzat közleményében. Azt írták, Juhász Péter egyetlen állítása sem állja meg a helyét.

Az Együtt társelnöke az NNI épülete előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján azt közölte, tüntetést szervez a fővárosi Erzsébet térre azért, mert az NNI nem indít nyomozást a belvárosi ingatlaneladások miatt tett feljelentése ügyében. Emlékeztetett, december 29-én tett feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó csalás gyanúja miatt, ugyanis a Belvárosban „feltűnően olcsón adják el tömegével az ingatlanokat”. A Legfőbb Ügyészség a papírokat továbbította a Fővárosi Főügyészséghez, ahol feljelentéskiegészítést rendeltek el, amelyre a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölték ki; onnan az NNI-hez küldték át az iratokat, ahol visszautasították a feljelentést – ismertette Juhász Péter.

MTI