Elmondta: a közeljövőben törvényjavaslat-csomagot nyújtanak be, amellyel stratégiai értékké minősítenék a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart, egyebek mellett előírnák, hogy csak annak lehet Magyarországon termőföldje, aki azt megműveli, valamint korlátoznák egyes mezőgazdasági termékek nyersanyagként való kivitelét, mert azt a külföldi tulajdonosok által folytatott „egyfajta rablógazdálkodásnak” tekintik.

Hirdetés

A Mi Hazánk elnök-frakcióvezetője hozzátette: újra kell építeni a magyarországi élelmiszeripart, egyebek mellett úgy, hogy állami beavatkozással 700 feldolgozóüzemet hoznak létre. Közölte: ez egy két évvel ezelőtti számításuk szerint mintegy háromezer milliárd forintos, gyorsan megtérülő befektetést igényelne, eredményeként pedig „garantáltan el tudjuk látni a magyar lakosságot élelmiszerrel”.

Mi egy új földosztást szeretnénk – jelentette ki Toroczkai László, hangsúlyozva, hogy nagyon sok magyart lehetne külföldről visszacsábítani azzal, ha állami vagy jelenleg meg nem művelt osztatlan közös tulajdonú földet adnának neki. Hozzátette: az árstop nem megoldás a problémákra. Hosszú távon egyetlen egy megoldás van: ha elindulunk az önellátás irányába – mondta.

Korábban írtuk