Senkinek sem lehet érdeke, hogy képviselet nélkül maradjon a Ferencváros – szögezte le Bácskai. Véleménye szerint egyes helyi politikai szervezetek arra játszanak, hogy inkább parlamenti képviselet nélkül maradjon a városrész, mintsem a fideszes jelölt nyerje azt meg.

Rámutatott: a helyi SZDSZ nem cáfolta, hogy arra játszanak ne legyen egyel több fideszes mandátum az Országgyűlésben. Kiszivárgott ugyanez az MSZP kampánystábjából is – fogalmazott -, hozzátéve: nem fordult még elő, hogy az eddig baloldali városrészben, jobboldali jelölt győzzön, ezért megnőtt a választás tétje a kerületben. Az emberek véget akarnak vetni a semmittevő kormányzati politikának, változást akarnak – közölte Bácskai János.

A fideszes képviselő kitért az MSZP kampányára, melyből – véleménye szerint – nem derült ki jelöltjük választási programja. Mint mondta, ezért arra kéri a párt jelöltjét, hogy ne bujkáljon, hanem álljon ki egy vitára, ahol mindketten megmutathatják, mit is szeretnének tenni Ferencvárosért.

Bácskai szólt továbbá arról: a többi jelölt programja egészen világos és olvasható is volt szórólapokon, míg az MSZP-jéről igen keveset lehetett megtudni. Amit meg is ért – mondta – mivel amit eddig a kormány művelt azt nem lehet az emberek felé tolmácsolni. Véleménye szerint az lenne az igazi, ha még a második forduló előtt minden továbbjutott jelölt leülhetne vitatkozni, bár valószínűleg ez már kivitelezhetetlen.

Újságírói kérdésekre válaszolva elmondta: nyilvánvaló, hogy egy televíziós vita lenne a legalkalmasabb programjaik ismertetésére, tekintve napjaink technikai adottságait. Igaz, a helyi televízióban rendeztek már egy vitát, de annak nézettsége 10 százalék alatt van, valamint a rendelkezésükre álló idő is elég kevésnek bizonyult és inkább állítások hangzottak el, mint programok – fogalmazott a fideszes jelölt.

Végezetül megerősítette, élni kell a választói joggal, és el kell menni szavazni, mivel nem fordulhat elő, hogy Budapestnek ez a frekventált része képviselet nélkül maradjon. Nem akarhatja ezt igazán senki – tette hozzá Bácskai.

(fidesz.hu)