Fotó: Magyar Nemzet
Hirdetés

Bajnai Gordon és volt titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám adathalász céghálója nemcsak szakmailag segíti Márki-Zay Péter kampányát, de úgy tűnik, annak finanszírozásából is részt vállal.

Mint ismert, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje nemrég elismerte, hogy valóban dolgozik neki az az amerikai hátterű cégcsoport, amely külföldön profilozza a magyar választói adatokat.

Most azonban kiderült, írja az Index, hogy az anyagiakba is beszállhatnak Bajnaiék a választások előtt.

„Történt ugyanis, hogy március 17-én Márki-Zay Péter Vecsésre látogatott, hogy részt vegyen a helyi ellenzéki jelölt, Fricsovszky-Tóth Péter kampányrendezvényén. Az esemény után egy társasággal beültek a helyi közösségi házban működő étterembe, de az étkezés után – amit értesüléseink szerint egy nappal korábban rendeltek meg 25-30 főre – kiderült, hogy nem helyben, hanem később, utalással szeretnék kifizetni a fogyasztásukat” – áll a portál cikkében.

A számlát – ami az Index birtokába került és a portál be is mutatja – annak a Datadat Professional Kft.-nek a nevére állíttatták ki, ami Bajnaiék adathalász cégcsoportjának a központi vállalata, és Ficsor Ádám volt baloldali titkosszolgálati miniszter, valamint maga Bajnai Gordon tulajdonában van.

Az eset az Index szerint mindenképpen felveti a tiltott kampányfinanszírozás gyanúját, ezért kérdéseket juttattak el Bajnaiéknak.

A portál mai cikke ITT olvasható, az adathalász cégcsoportról, szintén az Index nyomán, ITT írtunk.

Korábban írtuk